Предстоящи събития

Анкета

Одобрявате ли текста и музиката на ХИМН НА ГРАД ТВЪРДИЦА?

Вие вече сте дали своя глас по този въпрос в анкетата!
Резултати :
Одобрявам текста и музиката :
85 % Complete (success)
Не одобрявам текста и музиката :
8 % Complete (success)
Не мога да преценя :
8 % Complete (success)

Туризъм

Дата на публикуване: 15.10.2019 15:58
Има градове, които са отдавна известни, но трябва да бъдат преоткрити. Има красота, която е останала скрита за окото зад зидовете на институцията. Такъв град с такава красота е Твърдица. Познатият индустриален град и днес е потенциална цел за инвестиция в сферата на туризма.
 width=

Запазения екологичен рай е възможност за развитие на еко, ловен и ски туризъм в планинските бази на Шешкинград и Чумерна, които по природни дадености успешно могат да конкурират доста от известните ни ски курорти.

За да достигнете до Твърдица, може да ползвате подбалканската магистрала – посока Сливен или през Пловдив в посока Нова Загора, а от там на север към Твърдица, Елена и Велико Търново. Можете да пътувате и с подбалканския влак през Карлово.

Предварителната подготовка са: здрави обувки, фотоапарат, любим човек, добра компания, топло облекло за зимните дни и карта, за да откриете живописни селища, които не сте чували до сега: Боров дол, Бяла паланка, Жълт бряг, Червенаково, Близнец, Сърцево, Сборище, Оризари. Колко топло звучат имената и колко култури и обичаи съхраняват те, но ключовите думи за всички тях са добрина, гостоприемство, човечност и топлота.

Ако искате да хапнете бут по твърдишки, турска баклава от сто листа, тархана, сушена рибица и да пийнете една гроздова – тунел мискет, вино – черна кераца през зимата или да опитате прословутите червенаковски праскови, оризарски ягоди или ябълки през есента – значи трябва да посетите община Твърдица!

Прикачени документи към страницата
  Календарен план на Туристическо дружество „Чумерна”