Предстоящи събития

Анкета

Одобрявате ли текста и музиката на ХИМН НА ГРАД ТВЪРДИЦА?

Вие вече сте дали своя глас по този въпрос в анкетата!
Резултати :
Одобрявам текста и музиката :
85 % Complete (success)
Не одобрявам текста и музиката :
8 % Complete (success)
Не мога да преценя :
8 % Complete (success)

Спорт

Дата на публикуване: 15.10.2019 16:23

Десети детски футболен турнир за Купа „Твърдица”

За десети пореден път Община Твърдица беше домакин на един от най-силните турнири в България - Детския международен футболен турнир за купата на Община Твърдица.

В града домакин пристигнаха над 150 деца от водещите български школи, като: ПФК „Левски“ - София, ПФК „ЦСКА“ - София, ПФК „Черно море“- Варна, ФК „Спартак“- Варна, ФК „ВЕКТА“ - Пловдив, ФК „Банско“ и домакините от ФК „Стандарт“, както и унгарският „Шорокшар“ Будапеща.

През четирите дни на турнира станахме свидетели на много качествени двубои, а децата показаха много футболни достойнства. Гости на турнира бяха бъдещият старши треньор на ПФК „Левски“ Илиян Илиев, сегашният помощник-треньор на същия клуб Георги Шейтанов, както и старши треньор на ПФК „Берое“ Ивко Ганчев.

Приятната изненада на турнира бяха отборите на „Шорокшар“ Будапеща и варненският „Спартак“, чийто състезатели съвсем заслужено се изправиха един срещу друг в малкият финал за 3-4 място, спечелен от варненци с 2:0. Доста под нивото си се представиха футболистите на „ЦСКА“- София, които инкасираха загуби от „Черно море”, „Шорокшар” и „ВЕКТА” и едва с една победа над аутсайдера „Банско” се класираха на 6-то място.

Очаквано на финала един срещу друг се изправиха отборите на ПФК „Левски“ - София и ПФК „Черно море“ - Варна, което беше и повторение на миналогодишния финал. Малките футболисти на синия клуб излязоха крайно мобилизирани и съвсем заслужено спечелиха с 3:1, а с това и специално поръчаната от Италия купа, която беше лично връчена от кмета на общината г-н Атанас Атанасов.

Доволен съм от организацията, както и от качеството на футбола, показан от младите футболисти. Като организатори сигурно има върху какво още да работим и през следващите години, ще се стремим да отстраним някои слабости. Искам да благодаря на Общината, без която нямаше как да се справя, както и на полицията, която този път беше перфектна и не допусна никакви инциденти.

Организатор на турнира: Динко Николов.

Крайно класиране

І-во място - шампион на турнира и носител на купа „Твърдица – ПФК „Левски”- София.

ІІ–ро място –ПФК Черно море” – Варна

ІІІ-то място – ФК „Спартак”- Варна

ІV-то място – ФК „Шорокшар” Будапеща, Унгария

V-то място- ФК „ВЕКТА” – Пловдив

VІ-то място – ПФК „ЦСКА”- София

VІІ-мо място – ФК „ Стандарт” Шивачево

VІІІ-мо място ФК „Банско” гр. Банско

Присъдени бяха награди за:

  1. Най-добър нападател – Атанас Кабов - ПФК „Левски”- София
  2. Голмайстор на турнира с 6 гола- Даниел Димов- ФК „Спартак”- Варна
  3. Най-добър защитник – Петко Христов - ПФК „Левски”- София
  4. Най-добър вратар –Димитър Шейтанов - ПФК „Левски”- София
  5. Най-добър състезател – Ал Хюсеин Мохамед - ФК „Шорокшар” Будапеща
  6. Най-добър халф – Илиян Илиев - ПФК Черно море” – Варна
  7. Награда за феър плей – Исмаил Османов - ФК„ Стандарт” Шивачево
  8. Комплексен състезател – Даниел Йорданов - ПФК „ЦСКА”- София
  9. Треньор № 1 на турнира –Божидар Костадинов - ПФК „Левски”- София

Гости за турнира от Унгария

Във връзка с провеждането на детския турнир да подкрепят участието на своя отбор пристигна делегация от общината на 23 р-н Шорокшар, водена от кмета на общината – Ференц Гейгер- бивш футболист от националния отбор на Унгария, секретарят на общината д-р Лаза Маргит, Мария Юхас- завеждащ дирекцията по протокола, д-р Ферен Колоши- председател на футболния клуб, Рожа Есенски – спортен референт и Симеон Варга- председател на българското самоуправление в Будапеща.