Предстоящи събития

Анкета

1. Одобрявате ли текста и музиката на ХИМН НА ГРАД ТВЪРДИЦА?

Резултати:
Одобрявам текста и музиката :
80% Complete (success)
Не одобрявам текста и музиката :
13% Complete (success)
Не мога да преценя :
7% Complete (success)

Хотели

Дата на публикуване: 15.10.2019 15:58
Административни услуги в туризма
 1. Обща информация:
  Служителите от Общинска администрация гр. Твърдица съдействат при администрирането на процедурите по категоризиране на туристическите обекти / от кмета на Община Твърдица / и извършват анализ, въз основа на подадените ежемесечно справки – декларации за броя на реализираните нощувки в местата за настаняване, находящи се на територията на Общината.Телефон за контакт 0454 4 23 05.Съгласно чл. 116, ал.1 от Закона за туризма, лицата, извършващи хотелиерство, са длъжни да водят регистър за настанените туристи, за гражданството им и за броя на реализираните от тях нощувки.
 2. Нормативни актове:
  1. Закон за туризма.
  2. Наредба за категоризиране на средствата за подслон, места за настаняване и заведенията за хранене и развлечения.
 3. Образец на Регистър за настанените туристи, за гражданството им и за броя на реализираните от тях нощувки, по чл. 116, ал.2 от Закона за туризма.
  Регистърът не се заверява в Община Твърдица, а само се води по утвърденият образец.
  1. Документът, във версия Microsoft Excel, може да бъде свален от тук.
 4. Подаване на информация в Община Твърдица за броя на реализираните нощувки в местата за настаняване.

  Лицата, извършващи хотелиерство са длъжни ежемесечно до 15-то число на месеца, следващ месеца през който са осъществени нощувките, да подават информация за реализираните нощувки чрез справка – декларация по образец, която може да бъде свалена от тук.

  Справката – декларация се изпраща по електронен път на e-mail адрес oba_tv@abv.bg. След обработка на данните, се получава също по електронен път входящия номер, под който е заведена.

Хотели в България – информация и резервации


Къща за гости „РОСАНА”

Заповядайте в къща за гости „РОСАНА” и изживейте една незабравима почивка в град Твърдица.

Разположена на тиха уличка на около 100м. от планината и близката река и 200м. от центъра на Твърдица къща за гости „Росана” предлага пет стаи с две легла като всяка стая е с тераса и собствен санитарен възел, хладилник, климатик, ТV.

За удобството на гостите е на разположение прохладна градина с маси, детски кът и басейн. В двора е изградена лятна кухня, която разполага с камина и TV с кабелна.

тел: 0879 52 88 03

0879 52 88 01

0454/4 31 22

e-mail: rosana_house@abv.bg

web: http://www.rosana-house.com

Фотогалерия


Къщи за гости „Панорама”

Комплекса е разположен в края на града и в непосредствена близост до планината. Мястото е едно от най високите части на града от което се открива невероятна гледка на север изток и запад към Стара Планина, а на юг към Средна гора и яз. Жребчево. Региона разполага с огромен ресурс за развитие на планински, еко, селски, летен и зимен туризъм. Реките в балкана създават отлични възможности за екстремен улов на пъстърва и спортен риболов. Гостите изцяло могат да изпитат удоволствието от разходката в планината съчетана от чист въздух и уникално красива природа. Комплекса разполага с две еднотипни къщи построени във възрожденски стил съчетан със съвременна архитектура. В момента работи едната от къщите, която разполага с три самостоятелни двойни стаи всяка с баня и тоалетна, две от стаите разполагат с тераси. На първия етаж къщата разполага с кухня трапезария, хол, баня и тоалетна и веранда. На гостите предлагаме различни мероприятия по време на престоя им в комплекса. Разходки из дивата природа по планински и по екстремни маршрути, офроуд-адреналин пътуване с джип из красивите местности на твърдишкия балкан. Организирани игри и тимбилдинг с екстремни преживявания. Риболов, лов за любителите на този вид спорт. Цената за наем на цялата къщата е 180 лв. на вечер, в която е включена разходка с джип в планината по подбран от гостите маршрут и забележителни местности, а за индивидуално ползване на стая цената е 40 лв. А за останалите услуги и атракции може да получите информация тук:

 

За контакти: гр. Твърдица ул. Малина 3

тел: 0888 60 40 68

e-mail: gvozdeikov@abv.bg

web: http://www.panorama-tvarditsa.com

Фотогалерия


Къща за гости „Ивановата къща”

Заповядайте да се насладите на тишината и природата на гр.Твърдица.

Ивановата къща е подходяща, както за почивка с приятели, семейни ваканции или да прекарате един спокоен уикенд, така и за единични нощувки. Тя е желаното място за отдих през всички сезони на годината.

Къщата предлага всичко необходимо за вашата комфортна почивка. Четири стаи всяка със собствен санитарен възел и един апартамент за четири човека с оборудвана кухня .

Във всяка стая има климатик, кабелна и Wi-Fi.

Има отделна панорамна трапезария с изглед към целия град и планината. Трапезарията е оборудвана със всички удобства за вашия уют. Топлината на камината ще ви предразположи към спокойствие и приятни емоции.

Единична стая-20 лв.
Двойна стая-30 лв.
Цяла къща-200 лв.

телефон за резервации: 0879 441 243;

0887 277 874;

0879 441 234;

e-mail: ivans_place@abv.bg

web: http://www.ivanovatakashta.com

Фотогалерия


Къща за гости „KVEL-HOUSE”

От няколко дни в Твърдица функционира най-новата модерна къща за гости KVEL-HOUSE. Място, в което гостите на града могат не само да отдъхват и се забавляват в една атрактивна и приятна обстановка сред чиста и красива природа, но могат да се докоснат и до природата на Твърдица, духа на твърдичани и да добият впечатления за внедрените нови технологии, за по-добра среда и качество на живот.

ГОСТОПРИЕМНА

ИНТЕЛИГЕНТНА

ДОСТЪПНА

KVEL-HOUSE – е енерго-независим комплекс с внедрени системи:

- Покривна фотоволтаична система за производство на електроенергия за собствени нужди.

- Покривна фотоволтаична система за производство на електроенергия за търговски нужди.

- Соларна система за топла вода.

- Басеин с антибактериална филтрация и отопление от соларна система.

- Омекотителна инсталация и филтърна система за питейна вода.

- Отопление с пилети/биомаса/.

- СОТ И ППО сигнални системи.

- Дворно и ефектно LED осветление.

- Интернет – независим пренос от линия 5.4 GHz.

- Автоматична поливна система.

- Параметричен контрол от дистанция на параметрите на всички системи.

Бъдете гости на къщата през Вашия уикенд, вашата почивка, за вашето парти или бизнес събитие.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

тел: 0878 89 87 65

0878 95 87 65

0454/4 22 48

факс: 0454/4 22 48

e-mail: info@kvel-house.com

web: http://www.kvel-house.com


Къщa за гости „Марияна”

Къща за гости „Марияна” в град Твърдица предлага незабравима почивка в уютна обстановка и спокойствие в подножието на Балкана …

 

За контакти: гр. Твърдица, ул. „Александър Стамболийски” 12

тел: 0886 505 320

web: http://kushta-mariana.com

 

В Твърдишкия балкан са разположени хижите:

- хижа “Чумерна” - на 19 километра от града

- хижа “Ловен дом

- хижа “Буковец”

- хижа “Представителна”

- Туристическо дружество “Чумерна” – Твърдица разполага със ски – влек, ски – база от 6 бунгала с 36 легла и столова, ски – пистата е с дължина 667 м и капацитет на ски-влека 400 човека на час, гардероб за екипировка и инструктури за обучение на начинаещи. Природните условия дават възможност 4 месеца в годината да се използва ски- пистата.